Pages

Wednesday, March 2, 2011

kAmu..

cinta dari mata
kasih dari hati
nikmat hidup bersama buat selamanya
itu hanya ku pinta

selamatkah aku tika bersamamu
tika kita bertemu hidupku mula terganggu
segala gelagat mu penawar duka ku
pasti selalu ku bawa bersama hati.. apa jua..

mula ku rasa dalam nya cinta
tidak ku rasa gundah didada
mohon pada mu jaga hati ku
yang aku beri dengan penuh tulus

selama ini aku mencari
kau yang selalu bersama kasih
kasih yang kekal sehingga akhir
berpanjangan ke syurga hati

Monday, February 28, 2011

KalaU.....Kini.....

kalau kau tahu
aku suka kamu
pasti hatimu
berdegup laju

kalau kau tahu
aku syang kamu
pasti tingkahmu tidaklah kaku

kalau kau tahu
aku untuk mu
pasti kau beri
hati mu padaku...selamanya....

kini ku tahu
kau suka aku
meletup duniaku
ingatkan kamu

kini ku tahu
kau sayang aku
melayang jiwaku
keawanan baldu

kini ku tahu
kamu untuk aku
ku pegang hatimu
buat selamanya.......



p/s..haK ciPta teRpeliHarA SkrUdRebaR

Tuesday, February 22, 2011

diHina

Membe aku hina spekear oldies...


Macam haram punya member...speaker bapak aku beli long time ago dihina seperti tupai atas pokok. Cela...cela.........altec lensing la...sonic gear la...speaker aku ni lagi function weh...siap ada lampu kuneng kat tengah..grand2....hahaha..
Sejarah speaker ini atau lebih dikenali sebagai pembesar suara adalah bermula dari kurun ke 18... dimana seorang tua yang gagal mencerap dengan baik..lantas anak pakcik tu tros cipta satu alat yang boleh menguatkan lagi suara dia..(sayang bapak beb) pastu mula la geng2 artis artistik ni develope speaker ne ha..bagi boleh buat konsert..bayang kan la kalau konsert tak guna mic ngan spekar, mau kanser pita suara ko...ha...gengster...gangster....
So..for conclusion.....oldies never down...new comer always loser...hahaha....jadilah orang tua yang disayangi..tenkyu.

Tuesday, February 1, 2011

piCaSa


Ha…..HA….ni aku dah smpai rumah..orait..tadi skrudrebar masak oooo bersama adik beradik sibling skrudrebar…hehehehe…skrudrebar ada sumting nak share ngan korang ne…jeng..jeng..jeng..

Aku baru try satu software ni..tatau la kalau u olls suma dah cuba..lalalal… nama beliau….PICASA.. ha….grand…gerand…..dgar nama pon terbaik…skru drebar adjust2 gmbar guna picasa ni..stail la gak.. dia kata dari google..tapi ntahla…

Ha….saja nak meroyang…kalau korang nak try picasa ni…search je kat tenet…kompom boleh cari pulak…. Hahahaha….chow chin chow…..skru drebar meroyan…

P/s..ada gmbar skrudrebar yang dah di edit..nmpak la macho ket..hahahaha…

Wednesday, January 26, 2011

IlMu HabIs??? tOOooot....

Alahai....semua benda serba tak kena hidop ni..kadang2 apa yang kita buat sering menjadi bahan pertikaian sesetengah pihak...tapi memang tada yang sempurna dalam dunia..hanya yang Maha Esa sahaja sempurna...............

Belajar tu untuk apa?

Ada orang bilang,belajar di intitusi tertier untuk memperolehi keputusan cemerlang. Btol? Btol? Btol?
Bagi skrudrebar la kan...di uni ni la tempat untuk kita mencari sebanyak mungkin ilmu, peluang dan ruang yang ada bagi mengisi dada yang kosong ni..belajar tu memang penting, tetapi belajar untuk hidup tu lagi penting(ayat clishe gile aku) hahaha...
Tapi btol...carilah ilmu untuk kita bertarung dengan dunia di masa depan...ada tiga contoh ilmu yang harus anda garap...cewah...

Pertama...........ilmu akademik. Ha...ilmu ni penting sebab menentukan hala tuju pekerjaan kita masa akan datang.memang la semua itu dirangcang oleh Allah, tapi kita juga ada kaedah untuk menentukan nya...aku ni,ini ilmu paling lemah aku cari...malas baca,nak dapat a..memang nonsense la kan...tapi aku cuba nak ubah diri...dah dapat cabaran,mesti dapat 3.0...gila aku....gila... tapi ambo boleh! Malaysia boleh! Majulah sukan untuk negara....lalalala...

Keeedua.......ilmu hidup.... ni juga penting sebab kita harus belajar untuk hidup bersama manusia yang banyak ragam,pelbagai gaya,beraneka pemikiran.kalau kita berjaya menguasai ilmu ni, muuuudah sangat kita berkomunikasi dan mengatasi segala masalah yang mendatang.
Konfiden, komunikasi yang cemerlang dan pemikran yang intelek tidak akan hadir daripada pembelajaran akademik semata..pemikiran haruslah diasah dan sama juga dengan komunikasi...pabila dua ini mencukupi,baru hadirnya keyakinan atau lebih popular dengan kompiden...bagaimana? join sebanyak mungkin aktiviti di dalam kampus seperti debat, pidato, persatuan...kredibiliti sebagai pemimpin juga boleh digilap dengan jayanya...ingat, a great leader is a great learner...but great leader comes with a great responsibility..ada mampu? Ya.....saya mampu...

Akhir sakali,adalah ilmu agama,ketuhanan dan cintakan yang Maha Agung...ilmu ini mestilah berterusan untuk dipelajari kerana ia tidak akan habis...sama juga dengan ilmu ilmu yang lain, TAK AKAN HABIS!!!! Istimewa ilmu agama ini adalah ia akan mencorakkan akhlak, sahsiah, budi pekerti dan jati diri kita...sebagai muslim,kita ada batasan2 yang perlu kita jaga....ilmu itu seluas lautan dan jangan kita jemu mencarinya sehingga ke negara cina....pilosopi...pilosopi....hahahaha...


Akhir kalam..skru drebar meroyan ne bukan apa,just nak bagitau, skru drebar insan yang lemah serba serbi,saya mahu berubah, dan nak ajak bloggers berubah juga...hehehe..cintailah ilmu biarapun dihujung nyawa...mana la tau, satu hari di hari raya....kita needs all the ilmus,untuk selamatkan diri kita dari mara bahaya...sekian...skrudrebar...costa rica..tv 150 juta.

Wednesday, January 19, 2011

lAgu Untuk "mU"

Kalau dia bertanya soalan dan mengharapkan kan jawapan dari kita,tak bermakna dia ingat kita tahu semua perkara tapi dia percaya, org yang dia SAYANG mampu memberi jawapan pilihan yang tepat untuk nya….itulah perempuan yang SAYANGkan teman hati nya..dan SAYANG itu jangan disia siakan kerana ia berkekalan senhingga hilangya dari muka bumi. Dan SAYANG nya itu akan tersemat smpai bila bila didalam hati dan jiwa nya…



DIKALA MALAM,KU MENCARI SERIBU WAJAH..
MENEMANI RINDU HATI,YANG SERING MENGGUNUNG,
TAPI JAUH MANAKAH RINDU HATI INI MAMPU BERTAHAN?
KU CUBA SELAM, TIADA JAWAPAN….
SEDALAM HATI SANUBARI,SEGELAP HUTAN DIFIKIRAN
HANYA PENUH KERAGUAN..YANG SERIN BERMAIN BERSAMA SAMA HATI
YANG INGIN MENCARI ERTI,SEBUAH REALITI…….

TAPI KINI,AKU FAHAMI..ERTI SEBUAH PERCINTAAN YANG SEJATI…
KU DIMANJA….KU DICINTA…PENUH SUKA…HANYA KEBAHGIAAN YANG AKU PINTA
BILA DIDUGA,HADAPI BERSAMA..TEGUR DALAM TULUS MENJADI RAHSIANYA.

OH BUNGA YANG AKU CINTAI,HANYA ENGKAULAH RATU DIHATI..
TIADA TIMBUL RASA RAGU..SETELAH BERSERAH KEPADA ILLAHI..
HANYA ITU YANG MAMPU KU LAKUKAN,SEBAGAI SEORANG KEKASIHMU..
MENJADI TEMAN ISTERI,YANG SENANTIASA DIHATI…….

P/S:liRik daN laGu Hak ciPta tepeliHara “SkRudreBar”..sebArAng TinDakaN PleGerIsma AtaU pirAsi Akan DiambIL Tindakan UNDANG UNDANG..=)

Tuesday, January 18, 2011

MarAh Itu GansTer,BajEt GangSter,pAling ganSter

Mata bertentang mata, bak minyak disambar api..
Jangan la asyik bercinta, semua kerja tak jadi…


Ha…mahal lagu ni tau..korg tak tau tape..skru drebar punya rahsia…hehehe… ooorait, hari ini skru drebar tekanan,tensi dan sedikit bengang,kita akan meroyan perkara menangani masalah2 seperti ini… hehehehe…

Sebenarnya, bak kata motivator aku pernah attend,uncle ad. Marah2 ni actually datang dari diri kita sendiri..kalau org kutuk,tengking, tapi hati kita dah angau,gila tak torah hidup,kompom kita tada tekanan atau marah marah macam org gila(tada kaitan) org gila pon tak marah kalau kata dia gila… ha…tgok,ini permainannya..dari hati…macam dalam satu lagu ni la…aku pon lupa sapa singer dia.. bila hati kian bersih fikiran pon akan jernih,semangat hidop yang gigih prestasi mudah diraih, namun bila hati keruh batin selalu gemuruh, seakan dikejar musuh dengan ALLAH kian jauh…yeah..jagalah hati anda..
Kalau marah,ape yang korg buat..?skru drebar punya cara, cari kuceng sekor ,then bagi makan..gaya gigih kuceng tu makan kompom buat korang tenang..hehehehe..walaupon susah,tatap mahu dikunyah… ada sekor nama avatar,kebulur gila..amplang dkat tjuh biji dia kunyah..gangster…gangster…


Tak boleh pakai? Telan cokelat kadburi 3 kilo…gas endophine rembes banyak..buat korg lagi ceria… tak boleh pakai gak? Tido…tak boleh gak? Sembahyang lah wahai hamba2…mengadap tuhan yang maha ESA.tak boleh gak? Baik mati ah korg..hahahaha..cool..cool…tgok2,aku bejaya meredakan kemarahan aku..(smabel senyum sorng ngadap choco) baiklah kawan2,shabat2,smpai disini ye tazkirah kita… meroyan ,meroyan lah selalu..selamat beramal….chal mere bhai…

Latest Fashion Trends