Pages

Saturday, May 8, 2010

ibu.....ampuni la Dosa ku...


waduh waduh...Hari ibu dah menjelma...hahaha...tadi baru pemly skru drebar menyambot hari ibu ku...mama aku cakap,dah lama aku tak nyambot mothers day kat umah..sob...sob.. sedeh plak aku dgar..(tapi memang betol pon..heheh) orait..untuk post kali ini skru drebar nak kongsi apa yang boleh kita bagi kat ibu2 kita ni...
sebagai seorang pompuan dan juga ibu,mereka mesti mau benda yang penuh kejutan dan kasih sayang...heheheh..(romantik syal skru drebar seketol ni)..

PERTama..bagi kek..ha...kek ni ada banyak maksud weh.. kalau bagi kat awek, sayang dia lain,kalau bagi kat adik2, sayang dia lain,tapi kalau bagi kat ibu..ibu boleh titis air mata beb..kek plak jangan la ceme2 ja..(bahasa kedah) bahasa kay el yang cikai2.. bagi la segedebuk yang mahal tu..ala...setahun
skali...sekalisekala...hehehe...

yang KEdua...cokelat... bai..cokelat ni kalau yang dah kawin,penaik ghairah tau.. hahahaha..kenapa skru drebar seggest kan cokelat ni? sebab dah nama pompuan..mesti suka benda tu...untuk hari ibu oke gak wut..lalalala..


laaaast skali...ini yang abah skru buat hari ni..hahaha..bagi jam tangan... adeh.. yang skru bersama adik kakak abang tekejot sebab abah kata jam harga 600...fuh... bagi kitorang pon leh gila enjoy..tapi demi kasih sayang seorang lelaki kat suami dia..lihat lah DUNIA...untuk mu ibu...tapi kalau kita ni...miskin lagii.. beli murah2 sudah...janji ikhlas..

Akhir kalam...cewah...wanita harus berbangga kerana anda diraikan setiap tahun...hari ibu adalah hari paling ramai manusia smbot..tanpa ibu, sapelah kita..tapi jangan lupa kat abah..tanpa abah,laagi tada kita..hahaha... terima kasih Badrul Shahar Abdul Wahab dan Faridah Md Noor atas jagaan kalian...besor gajoh skru sekor ni...hehehe...selamat hari ibu untuk wanita yang ada anak..anda insan teristimewa!!!!!!!!!!

Friday, May 7, 2010

jeng...Jeng...jeng......beutiful Bloger Award...


hehehe...first tyme dapat award ni...cik iniAku yang bagi...lalala...tima kasih2... penghargaan yang tak terhingga best nye...uhuk2...

Thursday, May 6, 2010

mAkanan sodap kEdah

Pekasam?....ikaN masam?...Ikan jerUk? ape pon nama dia kat malaysia ini..beliau adalah ikan paling sedap bagi aku...kalah la ikan siakap ke,ikan tenggiri ke,ikan melayang ke(selayang) hehehe...hari ini skru drebar nak bagi tips kat korang masak ikan pekasam nih(tadi baru masak) ahaks..oke...amik pen dan kertas weh..tak pon kopy paste je... laju sket...

1. mula2 korang cari la ikan pekasam ni..kalau kat kedah cakap ikan pekasam 1 makcik..kalau kat ganu ikang jeruk se..hehehe..

2. balik rumah panaskan kuali..ltak minyak skali..takkan nak goreng pakai air kot..

3. tgu minyak panas...nak tau cmna minyak dah panas? letak termometer..hehehe.. tak pon cari kucing mane2..rendam kakinya,tahap kepanasan bergantung kepada tahap kekuatan ngiauan kucing..

4.masokkan ikan yang dibeli..jangan p masukkan ayam plak..bukan nama ikan pekasam la tu...

5. tgu smpai garing..baru alih kan ke seblah lagi..kang ikan tu hancur...bukan lembut ye...(mak aku cakap ikan pondan)

6..dah masak..makan jelah..nasi,smbal belacan,kicap,dengan ikan tu.. fuhhh...layan bai...

aku ada amek gmbar rupa ikan ni..



ha...cantek tak ikan aku goreng ni? memang sedap weh...aku suka..hangpa suma mesti suka..lalalala...salam skru drebar untuk semua.

Tuesday, May 4, 2010

Kami Perihatin...


ha......buang anak je kija...apa la manusia zaman sekarang ni..dah macam beruk dah aku tgok.. lpas buat tinggai macam tu ja...kera tu pon pandai jaga anak bagi makan pisang.. anak kucing rumah aku pon dah besar panjang...masalah...masalahh...
todai, skru drebar nak ajak korang sama sama kita perihatin terhadap gejala yang memang tak berpaedah ni..artis2 kita dah semangat menyanyi smpai nanges2 aku tgok pagi ni(baru smpai umah..heheh)

sebenarnya kami prihatin ni adalah satu kempen yang dilancarkan dengan objektif untuk membanteras gejala buang anak yang dak banyak happen ni...waduh2... gawat camni... cube korang bayangkan yang anak kena buang tu satu hari nanti jadi doktor ka...lawyer ka...tak ke nyesal mak bapak dia..buuuang je kija... dah la kat tempat yang lagi cantik kandang kambing...memang tak siuman budak budak ni...



--------------------------------------------------------->


so..pandai pandaila korang pikir...memang aku tak minat geng2 buang anak nii... haish...artis kita pon support..kita bila lagi...moh kita sokong bersama skru drebar untuk kita perang moral kurang sangat ni...hahaha..idop baby! idop baby! idop baby!

Monday, May 3, 2010

Tekanan memberi penGajaran



waduh2....bila exam campor ngan faktor luaran..merana tekanan aku...ani satu penyeksaan bai..caish...tapi tape..post kali ini pengajaran aku dapat untuk share ngan korang...

1.....Hargai persahabatan....persahabatan itu pasti indah andai ada kesefahaman..kalau iadiabaikan,maka persahabatn akan menjadi permusuhan(pujangga bai)

2.....Jaga hati.....jagalah hati rakan rakan mu...kita hidop harus saling hormati.. bukan men selambe derk je sound kalau tak puas hati....

yang penting..frenship never lasting(btul tak english aku ni..spm D7 ahaks)

Kata mula sebiji skru drebar


hidup ni kadang kadang perlukan ego...tapi untuk kita selalu menang,kita harus buang ego..respect others if u want to be respected...konfiden weh...konfiden....itu key of success....nak tengok macam mana dengan konfiden,beloh berjaya..korang tengok cerita "catch me if u can" leonardo de caprio ngan tom hanks belakon..memang terbaik... encik leo ni punya la terbaik,dia boleh jadi Lawyer,doctor,Lecturer,and tipu duit orang 4 juta..semua tu sebab dia konfiden...konfiden weh...hahaha..so,moh la kita konfiden..biar over,kalau kita kena provoke,over je hilang..tapi stil konfiden.. hehehe...pembuka kata,pemanis bicara,hamba skru drebar...

Latest Fashion Trends